onsdag 27. august 2008

Utgangsstilling

Idag hadde vi vår første økt med utgangsstilling uten kloss.
Jeg må ærlig innrømme jeg er litt usikker på gangen i det hele, jeg har ikke fått innføring i dette på kurs da jeg på forrige kurs hadde hund med dette allerede i boks.
Jeg har derimot observert og pratet med venninder som HAR lært inn utgangsstilling på denne måten, for gjennom dette å prøve så godt jeg kan.
Syntes nå vi har hatt god posisjon MED kloss, ca 80% av gangene, og syntes nå det kunne være artig å prøve å fjerne klossen. Følte at vi stod litt på stedet hvil og tenkte dette måtte være en naturlig progresjon.
Dersom jeg har missforstått, vennligst si ifra dere!

Så skal jeg ta Siv på ordet og gjøre en liten "hva gjorde jeg BRA" øvelse.
Selvfølgelig ser jeg flere ting jeg ikke syntes var så bra fra min egen kant, men DENNE gangen skal jeg altså være POSITIV! :)
  1. Jeg syntes økten var godt planlagt og ble gjennomført i tråd med dette. (Husket blandt annet å sette tidtager og ga meg akkurat idet denne begynte å ringe! Økten ble kort, effektiv og lystbetont)
  2. Syntes stort sett timingen av belønningen var grei, noe som ga uttelling i flere fine posisjoner. Nå var ikke alle like bra, men STORT SETT ok!
  3. Jeg virrer endel, og forvirrer hunden, idet jeg tok vekk "klossen" MEN kommer etterhvert på å STÅ STILLE! Det er ikke ille bare det, at det etterhvert demrer for meg. Kan sees som en god start på å bli mer kontrollert og obs på egne bevegelser!

Er forresten morro å se hvor mye han prøver seg på når "klossen" fjernes, før han prøver det å bevege bakbeina. Han er innom sitt, komme i front, dekk, "flat dekk" og løfte på frambeina (et triks vi for tiden holder på med). Syntes han er konsentrert, kreativ og motivert i treningen!

tirsdag 26. august 2008

Valpekurs

Da er Torger ENDELIG begynt på valpekurs.
Jeg tror han har vært spendt før kurset, men igår etter teorikveld kom han hjem med noe som ikke kan beskrives som annet enn verbal inkontinens.
(Sorry Torger ;)
Jeg syntes det er kjempegøy at han gleder seg til å lære mer om trening av hund, det var dette vi hadde avtalt ved valpekjøpet- at han skulle få muligheten til å sette seg litt inn i prinsippene slik at også han kan jobbe mot en lett og grei hverdag med god kontakt og kontroll.
Jeg vet instruktørene er meget kunnskapsrike og engasjerte, at han vil bli godt tatt vare på, at han vil lære MASSE og få en hel del Aha-opplevelser. At dette vil føre til at vi kjører en konsekvent og lik linje i forhold til trening av hunden. MEN jeg er misunnelig!
Jeg må ærlig innrømme jeg er GRØNN av misunnelse!! Som den lille drittungen jeg kan være har jeg ingen problemer med å sutre litt: jeg vil OGSÅ gå på valpekurs ;)

Jeg må huske å ta kontakt med den "voksne" siden av meg selv, ja kanskje til og med lage et mantra jeg kan gjenta om og om igjen den nærmeste tiden:
  • "Dette er til det beste for oss alle, på lang sikt",
  • "Jeg unner gutta god kontakt og et godt forhold" eller
  • "To som tenker atferd og konsekvens er dobbelt så effektivt som kun den ene alene"
Et eller annet slikt må det hvertfall bli! Og JA: selvfølgelis skal jeg la de få kose seg med dette alene, jeg skal prøve å la være å blande meg dersom jeg ikke blir spurt om hjelp og jeg skal ta hensyn til at det nå blir Torger som skal trene mye framover mens jeg holder fingrene av fatet.
Men neimen om dette kommer til å bli lett. Klarer jeg dette vil jeg påstå det er en BRAGD ;)

lørdag 23. august 2008

Helg med begivenheter

Det ligger en utslått valp i fanget mitt og grynter. Det har vært en begivenhetsrik helg med nye store opplevelser for den lille. For den denne tobente også må jeg innrømme.
Inntrykkene har vært mange idag også for meg.

På lørdagen gikk vi tur med 3 gale voksne fuglehunder, 2 Grosser Münsterlandere og en Kliner, i Østmarka. Snille hunder med godt språk alle sammen..... men spinnville etter flere måneders båndtvang!
Gjett om Maximus storkoste seg! Han prøvde så godt det lot seg gjøre å holde følge, han badet i murhull, spurtet og hoppet i lyngen, han lekte i vann underveis og fikk selvfølgelig både utforsket og herjet med de voksne hundene. Vi ble ikke med på hele turen, men snudde mens Max fremdeles virket kvikk og rask. Når vi derimot kom hjem var batteriene flate, da mener jeg HELT tomme, og måtte lades resten av kvelden, kun avbrutt av noen turer ut for å tisse.

Søndagen morgen våknet vi alle i strålende godt humør, gikk gjennom morgenrutiner med tissetur, frokost, kaffe og ny tissetur før vi satte oss i bilen for å oppleve noe HELT NYTT!
En tur til frisøren :)
Jeg hadde avtalt med Anne Carlsen (Kennel Nigra Ludens) å ta en tur på besøk idag for å få litt veiledning når det gjelder pelsstell, samt kanskje få stelt all denne buskepelsen litt dersom det lot seg gjøre. Selv mente jeg pelsen IKKE slapp enda, jeg hadde jo tross alt prøvd å nappe litt etter beste evne, noe som litt senere skulle vise seg å være direkte feil. Det var utelukkende mine nappe ferdigheter det var noe galt med :/

Vi fikk god innføring i både napping, trimming, barbering, klipping, hvilket utstyr vi trenger, teiping av flagrende ører etc. TUSEN HJERTELIG TAKK Anne for tolmodig veiledning av grønne Schnauzer eiere! Hva vi hadde gjort uten din kyndige og tolmodige hjelp må bare gudene vite.

Max ble "ny" idag, han kom som en pelsball og reiste som en superstilig liten gutt!
All bustepels er vekk og tilbake står det en RIESEN!!
En flott, slank, valpete riesen med bart, benhår og og hele sulamitten!
Skulle nesten hatt noen FØR- og ETTER bilder, men legger nå hvertfall ut noen bilder tatt både under- og etter frisørtimen idag.

Jeg vet Alise tok en filmsnutt fra turen vår igår, men hun har til min frustrasjon og ergrelse enda ikke fått lagt denne ut på nett. ;) Den får komme senere.




fredag 22. august 2008

Noe HELT annet...

Jeg bare må skrive om noe HELT annet enn hund...
Jeg vet det er flere som kjemper om denne tittelen, men jeg kan ikke se annet enn at jeg må ha verdens beste kjæreste og samboer.
  • Han beholder roen når jeg "lyner og tordner".
  • Han prøver å forstå, selv når jeg såvidt gjør det selv.
  • Han lytter på tross av at jeg er urimelig
  • Han prøver å være positiv når jeg ikke er annet enn negativ
  • Han er tolmodig når jeg bare sutrer
  • Han smiler og flirer av mine dumme bemerkninger, ment til å stikke hardt og egle han opp.
  • Han finner på hyggelige ting vi kan gjøre sammen når jeg klager over at jeg er "sliten" og lei.
  • OG HAN HOLDER RUNDT MEG PÅ KVELDEN SELV OM JEG BÅDE ER USJARMERENDE OG POTTE SUR!!

Nei, jeg kan nok være en ordentlig DRAME QUEEN til tider. Jeg er nok langt ifra det enkleste menneske på denne jord å forholde seg til.
Torger fortjener en medalje, i gull.

tirsdag 19. august 2008

Første økten med sitt

Ja, da syntes jeg det var på tide å begynne å trene på sitt.
Jeg har enn sålenge vektlagt kontakt og innkalling, det å shape fram atferder (kloss, target og "triks" med eske) samt brukt omvendt lokking på atferder i bevegelse (kloss og rygging).
Jeg ser derimot nå at jeg snart kommer til å få bruk for sitt-atferden... og må derfor se å komme igang med denne.
Jeg har brukt sitten noe til omvendt lokking og innlæring av fri-signal, men dette er ikke mye.
Alikevel er det altså dette han tilbyr først!! Jeg hadde faktisk trodd han skulle velge ryggingen.

(haha... det skal sies at han prøver seg med ryggingen under økten. Etterhvert som han får flere atferder å velge i ser jeg han ikke akkurat er repetisjonsklok enda ;) Søt da!)

Til tross for at jeg sekundet før jeg startet minnet meg selv på å
  • la armene henge RETT ned langs kroppen OG
  • IKKE ta godbiten opp av lomma før jeg klikker

KLARTE JEG IKKE Å GJENNOMFØRE NOEN AV DISSE TINGENE!!

Det er rart hvor godt slike ting sitter i kroppen fra tidligere trening. Det er rett og slett blitt automatikk. Dersom konsentrasjonen glir over på andre ting, feks. hunden, fordufter slike målsetninger fra bevisstheten som dugg for solen.
Det er virkelig på tide jeg får noen til å stå og se på, og minne meg på dette kontinuelig. Jeg trenger sårt en som tør å hundse meg litt.
FAEN at Torger skal gå valpekurset hos Fanny og Thomas, jeg hadde trengt det kurset og den instruksjonen nå!

mandag 18. august 2008

Hverdagen og trening

Idag ble jeg innhentet av hverdagen, og FOR en hverdag det kommer til å bli. Hektisk for å si det mildt.
Skolen er begynt igjen med lange dager, mappe innleveringer, bacheloroppgave og praksis.
Kursene er startet opp for fult, jeg har to kvelder i uken- mandager og tirsdager.
Jeg har fått fast jobb og turnus på Kapellveien barneboliger, men håper altså oppi alt dette å få trent endel hund selv samt deltatt på kurs og samlinger.
Æhæ Torger: Vi får håpe vi ser et glimt av hverandre sånn i ny og ne ;)

Ellers skrider treningen med Maximus framover og må si jeg er imponert over hvor gode resultatene blir. Selvfølgelig er det enkelte ting som går bedre enn andre, men slik er det nå bare. Kom over et utsagn av Thomas Edison her om dagen:
"I have not failed, I´ve just found 10 000 ways that won´t work", noe jeg syntes hadde en viss relevans til et av våre fokusområder for uka som var: Drakampen.
Jeg har ikke klart å bygge mer verdi for denne, men heller ikke fokusert mest på dette da Maximus er midt i tannfellinga. Vi har lekt endel med plysh-ball, noe han tydeligvis setter mye større pris på. De andre punktene derimot, responsen på navnet, kontakten og innkallingen, kunne jeg ikke vært mer fornøyd med.
  • Han har snudd seg tvert når navnet er blitt nevnt selv med så store forstyrrelser som andre lekende hunder.
  • Jeg har kunnet strekke innkallingen så langt at han er kommet MIDT i lek.
  • Vi har trent kontakt med hunder ruslende forbi oss, ja til og med en katt jagende forbi midt i en treningsøkt. Han HAR vært nyskjerrig og interessert, men altså gjort det "riktige valget".

Selvfølgelig er det enda ikke så mye som konkurrerer med meg og mine belønninger, om noen mnd vil nok utfordringene bli betydlig fler når lysten etter det å løpe etter jentene og spennende lukter blir større. Jeg koser meg derimot skrekkelig med valpetreningen samt både håper og tror at alle disse gode øktene og erfaringene vil være med på å bygge verdi for treningen, også for fremtidig pubetrets-Riesen.

Skal få lagt ut bilder eller film en av de nærmeste dagene.

torsdag 14. august 2008

Drøm

Dette er Torger sitt håp og hans ønskedrøm om fremtidige vintre med Maximus

Verdens hærligste lille valp...

For å være HELT ærlig med dere er jeg nå gått fra å syntes Maximus egentlig var en ganske brysom liten sort fare av en valp, til å syntes han er det skjønneste, nydeligste, gosseligste og hærligste på denne jord! :)
Det er rart hva noen uker gjør. Vi har fått tiden til å bli kjent, han har knyttet seg til oss (noe som ikke var gjort i en håndvending), han er blitt så stor at han ikke BARE fiser rundt i leiligheten for å finne på sprell når han er våken men kan nå også faktisk søke kontakt for kosen og klappen sin skyld.
Sist men ikke minst skal det sies at også jeg har fått tiden til å knytte meg til HAN, blitt ordentlig kjent med og lært meg å lese personligheten samt de mange varierende signaler om form, humør etc. Det meste begynner rett og slett å gå seg til!
Fra å tenke "jøye meg, hvordan skal dette gå" når vi først fikk han i hus, har nå disse tankene blitt erstattet med en trygg forvissning om at Maximus kommer til å bli en super-fin, trygg og god voksen hund! Jeg storkoser meg med hans mange påfunn, smiler og ler godt av hans til tider rampete luner, kjenner varmen i brystet når vi koser på sofaen og er kjempe stolt over hvor flink han er både når det gjelder treningsøktene våre, men også når det gjelder dagligdagse ting som det å ikke tisse inne samt være alene hjemme. Jeg er rett og slett betatt av den lille sorte!

I skrivende stund sitter vi sammen her i sofaen, den ene opptatt med data, den andre engasjert i et biteben. Deilig!
På stunder som dette går tankene mine til hvilken berikelse det er å ha en liten hund.
DETTE er livet dere!!

onsdag 13. august 2008

Belønningspyramide

Godbitbelønninger: (rangert fra 1-4)

  1. Leverpostei (1)
  2. Vom av kylling (1)
  3. Kokte leverbiter (2)
  4. Svenske kjøttboller (2)
  5. Vanlig vom (3)
  6. Vaffler (3)
  7. Pølser (3)
  8. Tørre godbiter lever/ vom/ oksekjøtt (4)

Leke belønning:

  1. Jaktlek etter bamse i snor
  2. Drakamp med pipeleke i snor
  3. "Egenlek" m Pipeleke

Andre atferder:

  1. Hilse på hund
  2. Løpe bort og hilse på tante (lys stemme)
  3. løpe etter/fange og "buse" m mor
  4. Løpe/hoppe i høyt gress
  5. Løpe/ base i vannkant

tirsdag 12. august 2008

Tränarutbildning steg 2

Da er søknaden sendt, om plass på Klickerklok´s trenerudtanning del 2.
Det er derimot langt fra sikkert vi kommer med. Interessen har vært stor og det blir derfor "kniving" om plassene, kun de best kvalifiserte får gleden av å tildeles èn av de ti plassene.
Jaja, får ikke gjort annet enn å krysse fingrene!

mandag 11. august 2008

Eureka!

Se forrige innlegg- jeg tror jeg vet svaret på den litt rare opplevelsen vår.
Så akkurat noe som kan ha vært utslagsgivende: Stakkars Max har jo ikke fortenner! Der tennene skulle vært er det bare noen røde, og sikkert ømme hull!! :(
For alt jeg vet kan han ha mistet disse på lørdagen i heftig herjing med Khalo.
Ikke rart han hadde vanskeligheter med å spise de store halvfryste klumpene med Vom jeg hadde med på lørdag og idag!
Under en liten kveldsøkt nå idag viftet han derimot, heldigvis, glad og fornøyd med halen og spiste fra hånden. Han skal få slippe å stri med større biter og det å få disse opp av skålen til fortenna er på plass igjen!

Merkverdig...

På lørdag var jeg og Anette ute med valpene for å gå noen småspor. Jeg hadde lagt opp noen små nyskjerrighetsspor til Maximus, ca 20 meter, med vom i enden.
Alt startet strålende, han fulgte opp sporet, var kanskje til og med litt i ivrigste laget... helt til han fant slutten. Han tittet rart på vom´en, sleiket litt forsiktig på den før han tittet forbauset opp på meg. Jaja tenkte jeg, han har jo aldri faktisk fått vom annet enn fra hånd, kanskje han bare syntes det er litt rart og uvandt å måtte spise det fra en "haug" på bakken. Jeg plukket litt og litt opp fra bakken og ga det fra hånden til hunden, og han spiste- men ikke med den glupskhet jeg er vandt med. Vanligvis sluket han store biter hele for å få det raskest mulig ned.

Idag morges hadde vi igjen en sporavtale med Anette og Khalo, og jeg hadde en slagplan. Vi skulle ut i skogen og spise frokost, vom, fra en liten godbitskål for å gjøre han vandt med dette. Å spise fra godbitskålen har han tross alt gjort tidligere på trening. Jeg tuslet ut i skogen og la ned skålen med masser av deilig vom, ventet en liten stund før jeg gikk ut med Maximus. Tanken var ikke såmye at han skulle gå spor,snarere bare finne en skål med deilig goddis der ute og kose seg med den i lyngen. Igår kveld slukte han vom´en på trening, så det kunne da ikke være den som belønning det var noe galt med. MEN, idag ville han ikke ha I DET HELE TATT!!
Han virket rett og slett trykket. Ikke ville han spise, ikke ville han leke, det eneste han ville var å komme seg ut av skogen og tilbake til de andre.

Vi tuslet tilbake, hadde en ganske lang pause, valpene fikk lekt i skogen, jeg gikk en "vanlig" liten tur i skogen der Maximus fikk løpe fritt og Khalo fikk en liten økt- holde seg rolig og bli foret med Ninas/Maximus sin vom (som Max ikke ville ha) mens mor var ute av syne. Maximus virkel fremdeles ikke interresert i Vom´en, til tross for at Khalo nærmest gulpet det i seg. Dette var som sagt den samme vom´en Maximus gikk av hektene for igår kveld når vi hadde en liten økt innkalling på kvelden.

Etter nok en liten stund var jeg tom for Vom og Anette tok fram sin, ikke helt den samme- denne var av kylling. NÅ ble Maximus interesert. Jeg prøvde å legge det i godbitskålen samt ta det med meg ut i skogen mens Maximus satt og så på før jeg slapp han til. Han pilte ut i skogen og slukte vom´en på to sekunder!!
Jeg gikk ut to små spor, på ca 20 meter, og gjorde ellers AKKURAT DET SAMME som jeg hadde gjort tidligere på dagen. Denne gangen jobbet han fryktelig godt, hev seg over og spiste begge sluttene med liv og lyst.

Heldigvis fikk vi hvertfall en god ende på visa, men jeg skjønner rett og slett ikke dette. Hvordan kan det ha seg at vår egen vom, som han går av hektene for ellers, er så ekkel ute i skogen?? Kan det ha vært miljømessige faktorer som vildtlukt eller liknende han har funnet skummelt og koblet til belønningen/vom´en ute i skogen?? Neimen om jeg vet. Det eneste jeg ER sikker på er at jeg må bytte belønningen. At han får velge den bort hjelper hverken sporinnlæringen eller driven etter belønning generelt.
Det dumme er derimot at jeg er så nyskjerrig på hva som kan ha utløst dette, jeg tenker og tenker men kommer ikke på noen logisk forklaring annet enn at det må ha vært faktorer jeg ikke var klar over inne i bildet.
Nei, dette var en første for meg. Merkverdig...

fredag 8. august 2008

I LOOOVE MY KENNEL!!

Idag trente vi burleker til frokost, eller dvs. lille Maximus fikk frokosten i buret ;)

Jeg har blitt ganske flink til å filme noen av øktene, noe jeg finner uvurderlig.
Hver BIDIGE gang jeg kommer hjem og titter gjennom filmsnutten fra treningen vi nettopp har gjennomført finner jeg punkter til forbedring.

Jeg er meget fornøyd med lille Maximus sin iver og intensitet inn i buret idag, og har tydeligvis klart å bygge god verdi for dette.
To forbedringspunkter er derimot mitt egen "ut-signal" og Maximus sin lyst til å faktisk komme UT av buret igjen og bort til meg.
Haha... det at han vil være i buret er jo kjempe positivt, men han bør jo helst komme ut for å "leke" videre :)

Tror det er på tide jeg kanskje høyner kvaliteten på belønningen når han kommer ut en liten smule (tidligere vært vom i bure frolic hos meg) og kanskje det er på tide å innføre litt kamplek? Dersom jeg jobber godt med leken de nærmeste dagene, og får ønsket intensitet, ser jeg ingen grunn til å ikke benytte meg av dette.
Dersom noen mener dette kanskje ikke er det lureste på denne jord: vennligst gi tilbakemelding! Jeg setter STOR pris på kommentarer og er åpen for konstruktiv kritikk! :)

Når det gjelder signalet for å komme ut har jeg VIRKELIG ikke klart å isolere dette til ord alene, men bruker kroppen aktivt. På filmsnutten blir det VELDIG klart at jeg gjør noen slags "rykk" med overkroppen samt bøyer meg ned. Må i framtiden huske å holde armer, bein og kropp i ro og isolere signalet til det verbale alene!
Haha.. neimen om det er lett å ikke bruke kroppen når man har en laaang historie bak seg med lokking og luring. Det å bruke kroppen som hjelper sitter godt i!

Ellers er jeg som sagt strålende fornøyd med økten! *FLINKE LILLE VALPEN*

onsdag 6. august 2008

Treningsplan

målbilde for uken:

  1. Jobbe videre med å betinge navn. (Responderer ikke lenger på navn slik han gjorde for en stund siden) Med små forstyrrelser dersom mulig, se dette ann.
  2. Kontakt- engasjert kontakt med noe bevegelse- ønsker mer "attityd" (se forventning og "futt" i travet- IKKE passgang)
  3. Innkalling- hurtigere innkomst ved innkalling med små forstyrrelser, korte avstander. Trene økter med rene håndtargets i forkant.
  4. Kamplek- fokus på tyngde bakover i leken.

Jeg tenker meg 2 små økter (på ca 3min hver) morgen og kveld. Sulten og utvilt valp!

Felles for alle disse målbildene er intensitet.
Når jeg her skriver intensitet mener jeg for all del ikke den intensiteten man kan forvente eller ønske seg hos en voksen hund med god motorikk og glød, jeg mener rett og slett å jobbe etter målbildet av en valp du SER ivrer etter en god belønning! Kvikk og rask, våken i blikket!
Jeg har fundert noe over om vi har brukt for mye godbit-belønninger iløpet av dagen. Jeg tror rett og slett det er gått litt inflasjon i godbitene og at han derfor velger disse bort i større grad. Intensiteten på belønningene er rett og slett ikke hva de var! Jeg skal knipe på godbiter ila dagen, når vi ikke trener aktivt og heller benytte meg av premacks prinsipp der dette er mulig, ute på tur etc.
Trener vi aktiv kontakt samt isolerer innkalling med forstyrrelser i en treningssituasjon vil dette uansett gi seg uttelling for hva vi får til ute på tur. Etterhvert når leken øker i verdi håper jeg å kunne benytte denne i større grad ute på tur men også under treningspass generelt.
Ellers MÅ jeg huske på benytte langline, slik at vi kan bruke håndtarget på belønninger han selv ønsker å "ta seg til". (f.eks. hilse på fremmede hunder/jumpe etter katt etc) Han er nå blitt så stor og selvsikker at han ikke lenger har like stort behov for "støtte" fra meg, velger meg bort, noe som har stor innvirkning på kontakten generelt.

Latterkrampe!!

Fant denne filmsnutten av Dagfinn Lyngbø i Kari-Anne sin blogg.
Holdt på å le meg skakk og kjente meg virkelig igjen på enkelte punkter!
Denne bare MÅTTE jeg dele med meg videre!

tirsdag 5. august 2008

At det går ann!!!! Grrrrr....

Ja, da tok jeg med kameraet, og det nye stativet, for å filme litt trening i garasjen idag.
Når det gjelder stativet fungerte det kjempe fint, kjekt å sette opp og kameraet står svært stødig. Det er derimot ikke så lett å få en god snutt når jeg hele tiden skal forsvinne ut av bildet.
Måtte både gråte og le når jeg så filmsnutten av "kontakt i bevegelse".
Le fordi jeg farer inn i bildet- og rett ut på andre siden, gråte fordi jeg skammet meg over det slette trenerarbeidet jeg viste!
Syntes Maximus ikke har vært særlig "kvikk" under denne øvelsen, noe som kanskje ikke er så rart da jeg GANG PÅ GANG lar være å belønne engasjement og trav men klikker idet han sakker tempoet. Grrrr....
Vel, på den lyse siden: Godt jeg selv ser årsaken- mine egne blundere, og blir klar over disse!
Legger ikke ut film at dette, da det egentlig ikke er så mye å se, kun få sekunder av Maximus og meg som plutselig entrer bildet inn fra den ene siden- for så å forsvinne hurtig ut på den andre.
Legger derimot inn en økt utgangsstilling. Dette er første gang han beveger seg uten aktivitet fra min side. Jeg hadde ikke trodd vi var kommet så langt, men da han tilbø lot jeg ikke være å belønne samt prøve meg litt frem på hvor mange skritt han tok.
Veldig fornøyd med økten! Igjen: er det noe jeg har å utsette på så er det mine egne armer og bein. Neste gang MÅ jeg fokusere på å belønne fra VENSTRE side!!
Hahaha, neimen om det er lett å holde tunga rett i munnen, observere hund og tenke på belønningsplassering mm samtidig. Gjett om jeg burde komme meg på kurs for å få litt tyn og tilbakemeldinger!


fredag 1. august 2008

Hønemor

Den siste uken har jeg tatt det litt med ro når det gjelder trening av valpen.
Jeg har syntes han har beveget seg litt forkjælt, nesten som om han har vært noe urein i gangen. Enkelte turer har jeg ikke sett noe i det hele tatt, andre turer har jeg stusset litt men har ikke kunnet fastslå hva eller hvilket ben det eventuelt har kunnet være.
Da kullsøster Khalo har vært hos veterinæren og ga utslag på smerte i hasen turde jeg ikke annet enn å sjekke hos en veterinær som virkelig kan faget sitt, nemlig Zoe. (Nordstrand Dyreklinikk)
Hun bente og kjente, provoserte ledd, strakk og kjente på muskler, så Maximus i bevegelse og lo seg halvt ihjel av den kjeitete valpegangen, men det var altså også det eneste å kommentere: Valp i vekst med et langt stykke å gå når det gjelder motorikk, det ER ikke så lett å bevege seg skikkelig når bakbeina er flere cm lengre enn frambeina!! ;)
Han er allerede blitt 14,5 kg, er en stor rase som skal vokse mye på kort tid, noe som fører til at sener- musklatur og skjelett ikke alltid klarer å holde tritt med hverandre.

Haha.. snakk om hønemor. På den andre siden syntes jeg det er bedre å være kanskje litt vel føre var enn etter snar! Har hatt nok syke hunder i mitt liv til at jeg ikke klarer å riste av meg slikt før jeg har fått kyndig hjelp til å se på hunden. Nå når det er gjort klarer jeg å slappe av og kose meg med treningen igjen.
Vel, da er det jo bare å sette igang igjen da! Skal se om jeg får lurt Torger til å filme litt en av de nærmeste dagene!