søndag 23. oktober 2011

Testing

Fy søren, jeg er ikke noe flink til å oppdatere om dagen.
Egentlig litt dumt da det ikke skorter tanker og trening.

Max'en har fått være med på trening og danset litt.. Og jeg har dristet meg til å uttale målet om start i freestyle Mars 2012, her i Drammen. Dette er omtrent ståa:



Ember sin trening har 3 forskjellige fokus om dagen.
Da han er et pubertetsmonster som gjerne skulle sett å snike seg bort til andre hunder under trening har vi innført mye forstyrrelsestrening. I bunn og grunn prøver jeg å legge inn GODT GJENNOMTENKTE forstyrrelser overalt, der dette lar seg gjøre.
Med godt gjennomtenkte mener jeg rett og slett å bruke forstyrrelser han ikke er redd eller som kan føre til ubehagelige opplevelser.
Vi har benyttet annen hund (tispe i disse pubertetstider) rundt omkring ruta. At han må løpe forbi den, nærmest over den for å komme seg ut til ruta. Vi har lagt opptaket av apporten til midt i en klynge andre hunder. etc etc. Men jeg trenger helt klart flere gode innspill til hvordan drive denne treningen da fantasien min rett og slett ikke strekker til!!

Vi jobber videre med monentene til kl3 samt TESTER en hel del.
Med teste mener jeg å tørre puche på. Se hvor det er vi står på det aktuelle tidspunkt. Jeg er blitt mye flinkere til å Ikke bli stående på samme sted, men BARE GJØRE. Ikke bruke mer tid på momenter enn det jeg strengt tatt MÅ.
Kan han dekke i fart mot meg 8 av 10 ganger MÅ jeg gjøre noe anderledes!! Fungerer det når jeg tar treningen opp et hakk, eller må jeg finne en middelvei?

Jeg teste hvor bristene ligger, hva vi MÅ trene mer på, og hva hunden bare gjør! Hva skal vi bruke tid på kontra ikke?
Nå når vi er kommet så "langt" som det vi er har jo Ember allerede tilegnet seg en hel del grunnkunnskaper som gjør at noen momenter kommer nærmest av seg selv.
Han kan jo allerede finne veien over- og tilbake over hinderet, så hva skjer om jeg bare hiver apporten og sender? Vil han velge riktig vei?
Han kan jo allerede dekke på avstand, så hva skjer om jeg bare ber han dekke i ruta, uten at vi har trent noe på akkurat dette?
Det overrasker meg stadig hvor mye han "bare gjør". Hvor mye han har opparbeidet grunnforståelse for!!
Her er en liten snutt. (Den mangler lyd på første del. Jeg kuttet ut denne da Maximus står i bakgrunnen og GAULER hele treningspasset igjennom. Siste gang jeg ikke har med bur til han ;)



Det er artig å se hvor radig treningen går framover når man tør prøve seg litt frem!!
Ikke lenge til vi har en god del ferdige kl3 øvelser!

Ruta er grei, begge apportene, sitt under marsj nærmer seg ferdig, neseprøven har vi endelig lagt til opptaket på- og den fungerer fremdeles fint, innkalling med dekk er snart i boks :D WOW... om jeg får si det selv ;)

tirsdag 11. oktober 2011

Motivert!!!

Jeg digger nyinnlæring, å se det skride framover.
Det blir så tydelig nå når vi har satt igang med en hel HAUG nye momenter!!
Jeg nærmest elsker å se/observere hvorvidt strategien bærer frukter, hvordan man nærmer seg målbildene sakte men sikkert, se hvordan det går opp lys for hunden!
At vi nå holder på med kl3 øvelsene gjør meg så vanvittig motivert. Jeg skulle helst ha holdt på hele dagen!! :)

Vi gjør litt omtrent hver dag, hjemme blir det momenter som kan trenes inne og på trening i Hundeparken blir det momenter som krever avstand, mer bevegelse samt forstyrrelser.
Jeg må ta megselv i nakken for ikke å glemme kjedetreningen, og har derfor satt av mandagen som fast kjede-dag! (Burde helt klart blirr gjort ENDA mer)
Dette passer egentlig ganske perfekt da jeg har vært så heldig å få trene fast med en mandagsgjeng (Renate, Cathrine og Eva) som ikke er redde for å puche meg litt og minne med på at jeg SKAL kjøre kjeder på varierende lengde disse dagene. (Jeg har bedt de PÅSE at jeg ikke lurer meg unna ;)

Jeg må benytte anledningen til å skryte uhemmet av LP miljøet her i Drammen, for til tross for forskjellige måter å trene hund på er man alle opptatt av å bidra til et godt miljø!! Kan ikke huske å tidligere ha sett et miljø der folk trener så forskjellig, men alikevel er positivt innstilt til hverandre, nyskjerrige på nye metoder og opptatt av å motivere hverandre opp - og frem i klassene! Det er en FRYD å komme på trening!!!

Vi jobber med litt av hvert om dagen:
Forflyttninger i FVF. (sideveis og bakover)
Avstanden- parrer skiftene to og to (sitt-stå og dekk-stå)
Mannekengen (Jobber mest med sitt momentet, men er opptatt av at de andre momentene ikke må komme i bakevja)
Innkalling med dekk- dekk momentet i fart. (Fått det ut på avstand, men da uten særlig fart)
Apport over hinder- det å finne veien tilbake dersom apporten lander skrått fra hinderet.
"Morro med Metall": Her jobber vi for å få opp intensiteten på metall apporten, samt legge et godt grunnlag for at denne BARE er artig.
Ruta- det å kunne dekke fra stå på avstand gjør vi separat uten ruta tilstede, vi fortsetter å jobbe med selve sendingene, det å finne ruta fra forskjellige vinkler samt det å få fine og fartsfylte innkallinger vekk fra ruta.

Opptakene av neseprøvepinne og innkomsten med denne MÅ vi sette igang med da søket lenge har vært fint. Og fellesøvelsene må vi ikke glemme!!!!!

OJ det er mye å ta tak i!!!!! Her er en liten snutt av noe av det vi holder på med.