mandag 21. november 2011

For en helg!
Drammen brukshundklubb arrangerte LP Konkurransekurs, med Amokk-jentene som instruktører, og jeg var så heldig å få en plass!!
Jeg får virkelig ikke fullrost disse to instruktørene nok. Nå har jeg gått en elitesatsning og et weekendkurs, men har langt ifra fått "metta" mi!! Heldigvis blir det 3 elitesamlinger til på vårparten!!
For de som ønsker en skikkelig opptur i hundetreningen, mange nye tanker, aha-opplevelser og motivasjon i bøttevis, vil jeg på det sterkeste anbefale et kurs med Amokk. Jeg vet det fremdeles finnes ledige plasser både på elitesatsningene deres i lydighet- og i bruks, så ikke nøl... disse kursene er MER enn verdt pengene!!!!!

Når jeg nå skal blogge om helgens kurs vet jeg sannelig ikke helt hvor jeg skal begynne.
Før helgen brukte jeg en god del tid på å vurdere HVA det var jeg ønsket å fokusere på gjennom kurset. Det var ikke lett da det alltids er et eller annet i nesten hver øvelse man kan gjøre bedre. Jeg falt derimot på "Avstanden", "Ruta", "Neseprøven" og "FVF"- da spes sideforflyttningene.

Avstanden er virkelig et kapittel for seg.
Ikke det at det går dårlig, det går stadig framover, men jeg fikk så mange nye innspill ila helgen at jeg nå må holde tunga rett i munnen. Gud bedre så vanskelig det er å fokusere på flere ting samtidig!! Og nettopp DERFOR må jeg roe ned aktivitetsnivået til Ember betraktelig! Han klarer heller ikke å holde styr på riktig tanke og alle muskelbevegelsene jeg ønsker om det skjer for raskt!
Han er av den typen som får det ganske så travelt med å utføre momentene når han først tror han har skjønt poenget. Problemet blir bare da at det går så altfor fort og at det derfor ofte blir løftet på en baklabb i skiftene, eller skjer framdrift.
Vi har altså litt av en jobb framfor oss begge to! Jeg må få ned aktiviteten betraktelig, få han til å fatte poenger med at dette er momenter som nesten skal skje i en slags zen- tilstand og framelske den riktige bakover-tanken. For å få dette til må jeg belønne svært rolig selv, være flink til å observere og gangske raskt bli beinhard på kriteriet. Jeg skriver "ganske raskt" da jeg akkurat for øyeblikket kommer til å slippe igjennom noe flytt på bakben DERSOM han er roooolig og sanset slik jeg vil ha han!! Men IKKE lenge altå. Her er det snakk om kun få treningstilfeller!!
Heldigvis fikk jeg flere økter med dette ila helgen, for det var sannelig ikke lett!
Og midt oppi alt dette må man ikke glemme å "pushe på". Jeg skal ikke bli stående på stedet hvil, men raskt se hva- og om jeg kan forandre på noe. Mindre hjelp? Mer avstand?
Siv har skrevet en god blogg om dette: Den kan leses her.

TAKK OG pris for at jeg filmen flere av avstandsøktene ila helgen. Da har jeg noe å gå tilbake til dersom jeg skulle bli i tvil! Nedenunder følger en liten snutt som viser hvilken vei vi har å gå på bakoverdekken... Dette skal vi jobbe mye med framover. Vi begynte med en hund som hoppet og spratt mer enn den stod og lå stille, så jeg syntes vi kom et godt stykke allerede ila helgen!
Kanskje jeg skal legge ut en ny snutt ila noen uker og se om det er noen framgang å spore??



Når det kommer til "ruta" har jeg følt det som litt opp til tilfeldighetene hvorvidt han ender rett. På første forsøk- altså første gangen jeg sender til en ny rute- har jeg svært sjeldent klart å stoppe han i tide. Han har hatt stooor fart ut, det har vært vanskelig for meg å beregne hvor signalet skal gis og han har som oftest endt med bakbena på utsiden av ringbåndet.
Kanskje ikke så rart tenker jeg nå etter kurset. Han har sikkert fått 10 000 belønninger for å løpe rett igjennom ruta, men kun snaue 100 for å finne "rette punkt"!
Nå må forventningen fordeles litt jevnere utover!
Jeg skal i tillegg jobbe mer med å sende fra kjegle. Generalisere bedre ved å flytte ruta, ha mennesker/forstyrrelser både på veien ut- og bak ruta!

På "neseprøven" gjelder litt det samme som ved avstandsdirigeringen. Ember er og blir en aktiv fyr og ved litt for høyt aktivitetsnivå kan han plukke feil. Er han derimot tilstrekkelig sanset velger han alltid rett. Jeg ville ha tilbakemeldinger på hvordan jobbe fram et rolig søk, til tross for at han akkurat har gjort andre heftige momenter. feks rett fra en apport til en neseprøve- noe som ikke akkurat legger opp til en sanset og rolig hund.
Etter å ha sett oss i aksjon fikk vi en god og tydelig tilbakemelding: Vi er ikke der enda! Vi bør ikke rote til en fin neseprøve med å gjøre det for vanskelig! En stund framover skal vi alltig påse at han er rolig når han går inn i søket, og alltid belønne denne øvelsen ROLIG. Nettopp for å befeste denne rolige sinnsstemningen ytterligere! Han trenger mer erfaring før vi innfører en slik vanskelighetsgrad som det å gå fra "høy og eksplosiv" til "rolig og sanset" på sekundet!
Siv mente derimot at det var på høy tid å putte denne inn i kjeder, nettopp for å ikke stå på stedet hvil for lenge. Går det bra må man videre! Tørre å ta et hestesteg!

Vi fikk en hel haug andre gode innspill. Blandt annet på sideforflyttningene og "sitt under marsj", men det skal jeg spare til et annet innlegg. Så har dere noe å glede dere til! ;)

Takk alle sammen som bidro til at dette ble et KNALL KURS!!

fredag 11. november 2011

Litt div

Torger sier ofte at jeg ikke har hund som hobby, at det ikke engang kan karakteriseres som en lidenskap, at det er mer som en mani.
Den siste tiden har jeg følt litt på at han kanskje har rett.

Etter opprykket til kl 3 har jeg STORKOST meg med treningen. Nye øvelser og nye målsetninger har kickstartet dette vinterhalvåret og jeg skulle helst ha sett å trent HELE TIDEN. To ganger i Hundeparken og hjemme 2-3 ganger hjemme ila en uke er simpelten langt ifra nok!!

Nå har jeg heldigvis en spennende jobb på dagtid, der jeg stortrives, så jeg får tenkt og gjort noe annet. (til tross for at mye dreier seg om momentinnlæring og treningsprosedyrer også her. ;) les Descrete trails)
Jeg har også en fantastisk sambo som holder meg litt i øra, men ellers blir mye tid brukt til planlegging, trening av hund og evaluering. Er det sykt å tenke trening av hund også i søvne?? ;)

Jeg ser virkelig fram mot 2012 og håper å ha kommet et godt stykke på vei innen 1 halvår.
Det skal hvertfall ikke skorte på god veiledning da jeg har vært så heldig å få plass på Maria Brandel kurs i januar og februar, samt plass på elitesatsning med Siv Svensen i Mars, April og Mai.

Jeg har ganske store drømmer og målsetninger for dette året, 2012. Ikke nødvendigvis i form av så fantastiske resultater, men i form av en bratt læringskurve for egen del.
Ember er tross alt den første hunden jeg får mulighet til å starte de 2 øverste klassende med!!
Jeg har tidligere ofte følt meg som den evige kl1- og 2 deltaker da jeg har hatt hunder som enten har reist til de evige jaktmarker eller blitt "pensjonert" etter at vi har startet kl2. Ember er den TREDJE hunden jeg har startet nettopp disse klassene med. Men NÅ har jeg tro på at det skal bli anderledes! At vi skal komme oss hakket videre! Ember er sunn og frisk og har treningskapasiteten jeg lenge bare har drømt om hos en hund!! Å som jeg gleder meg!!

Denne helgen blir benyttet til "dugnadsarbeide" i Drammen hundeklubb, (Og riving/oppussing av kjelleren- men DET er ikke et relevant tema i denne bloggen ) hvorpå jeg selv har skreket meg til å skrive for kl3 og Eliten. Idag gikk kl 3 av stabelen og jeg blir ikke akkurat mindre motivert av å se andre starte denne klassen!!

Grunnet få stevner her på Østlandet etter jul får vi ikke debutert kl3 før i Mars. Med så god tid skal vi være godt rustet!! Jeg føler vi er godt på vei, må jobbe endel med neseprøven og avstanden men har ellers kun "småplukk" igjen på de resterende øvelsene :)
Jeg må se å få laget meg en "kl3 Statusrapport" her på bloggen en av de nærmeste dagene. Er så greit å virkelig gå gjennom øvelsene moment for moment og se hva vi må gripe tak i!! Hva som funker og ikke.

Ellers vil jeg ønske TVI TVI til alle kjente som skal starte kl 2- og elite her i Drammen imorgen! Gleder meg til å se dere alle gå... og få nok en motivasjonsinnsprøytning..... Æhæ: for det kan ikke bli for MYE av det gode, kan det vel?? ;)

onsdag 2. november 2011

Nyskjerrig

Jeg koser meg tidvis fælt med denne bloggen, og så er det faktisk noen som gidder å bruke tid på å lese den!! Fantastisk spør du meg!!
Helt klart finnes det flere hundeidioter som meg der ute, som koser seg med andres hundeblogger og kanskje bruker kveldene i sofaen på å lete etter nye interessante, morsomme eller bare hyggelige hundeblogger ;)

Noen ganger blir jeg bare så utrolig nyskjerrig. Hvem det er som er innom vår blogg??
Jeg har ikke noen vanvittig leser statistikk å skryte av. Noen hundeblogger har godt over 250 innom hver dag, jeg har i gjennomsnitt ca 300 innom hver uke.
Jeg vet hvem noen av disse er da de legger igjen kommentarer i ny og ne (BENYTTER ANNLEDNINGEN TIL Å TAKKE SÅ MYYYE FOR DET!!!) eller sier de har vært innom når vi møtes, men hvem er de andre som er innom?
Jeg er som sagt fryktelig nyskjerrig ;)

Kan dere ikke være så snille å legge igjen en kommentar. Kanskje flere av dere har egne blogger jeg "går glipp av" da jeg ikke vet hvem dere er.
Jeg tror faktisk ikke man trenger Google- konto lenger engang, for å legge igjen kommentarer. Er det ikke slik at hvis man velger "anonym" så kan man legge igjen kommentar uten?
Og ikke trenger dere legge igjen noen lang avhandling. Bare et lite pip så jeg får tilfredsstilt denne nyskjerrigheta! ;)

COME ON!! GI ET PIP! :D