mandag 30. april 2012

Bursdagsbarnet

GRATULERER med 4 års dagen, til verdens skjønneste Riesengutt!
Makan til hund skal man lete lenge etter, for han ER liksom ingen hund. Denne gutten er så proppfull av personlighet at jeg stort sett ser på han som en liten kar.
Det finnes ingen som kan gjøre meg så myk om hjertet, som til de grader får meg til å dra på smilebåndet eller riste oppgitt på hodet.
Denne hunden starter dagen, hver eneste dag, med å hoppe opp i sengen for deretter å grave fram mitt ansikt under dyna med snuten og gi meg en varsom nuss.
Ofte henvises det til Riesenschnauzeren som "The Gentle Giant", en beskrivelse som stort sett passer til Maximus også. Han er både vennlig, rolig og fattet, men har også glimt i øyet og kan til tider være en skikkelig ertekrok! At han har humor er det ingen tvil om!
Han kan som ingen andre vise glede og kjærlighet, og har så mange egne meninger at man helt garantert kunne fylt perm etter perm om han fikk muligheten til å komme til ordet! ;)
Han kan trøste, irritere på seg en gråstein, furte og ablegøye.  Han viser med hele seg om han er glad, lystig, ivrig, optimistisk, trøtt, misstroisk eller irritert, og han har en spesifikk lyd for hver av disse sinnsstemningene ;)
Nei, denne gutten tilhører så absolutt sjeldenhetene. Jeg priser meg lykkelig for hver dag vi har sammen!
Bildene er tatt av Lisa Selin


søndag 29. april 2012

Storefjell

Torsdag satte jeg og Ember nesa mot storefjell, for å delta på NAFO seminaret 2012. Dette er et årlig seminar i regi av Norsk Atferdsanalytisk Forening, åpent for alle som er en del av det atferdsanalytiske miljøet Norge, jobber innen feltet eller benytter atferdsanalysen som verktøy i sitt daglige virke, eller kun interesserer seg for atferd!
Som tidligere år var det en vitamin- og faginnsprøytning av de sjeldne. Spesielt vil jeg dra fram Line Widmark sin forelesning om "Eksperimentell atferdsanalytisk forskning på kilder til ny atferd".
Så fengslende var forelesningen at jeg nå gir slipp på min gamle drøm om å bli en Hillbilly Cowgirl og heller satser på en ny drøm: JOBBE PÅ ROTTELAB!!! ;)

Dagene har vært stappfulle av forelesninger, fra morgen til sen ettermiddag, men da jeg var så heldig å få ta med meg Ember fikk jeg også gått noen lange deilige turer på fjellet, samt trent mellom slagene.
Da det var umulig å oppdrive en parkeringsplass e.l uten snø, ble det desverre ikke den LP treningen jeg hadde håpet på.. men da tøyposene var pakket i bilen ble det heller noen økter jakt trening. Det viste seg at det var like greit, for knallgøy hadde vi det! Kjørte fokus på tighte søk, markeringer og jaktfot i terrenget. 
Ellers fikk vi noen fabelaktige økter med innkalling da Storefjell nærmest rant over av ferske harespor. Ember har tidligere ikke vist interesse for viltspor, hverken elg eller rådyr, men HARE.. Hare er tydeligvis kjempespennende! Med så mye snø tilstede fikk jeg også brukt den mest potente forsterkeren vi har i verktøyskrinet vårt: Kasting av snøballer Ember får hoppe og løpe etter. Etter kun noen repetisjoner kom han som et skudd. Synd det kan bli litt vanskelig å benytte den samme forsterkeren her nede i lavlandet framover ;)

Nei for en helg!! Faglig påfyll, turer i fjellet, god mat, gode kollegaer, hjertelige gjensyn med gamle venner og bekjente, en liten fest eller to og mange gode diskusjoner. Nå er jeg helt kaputt , sitter fast i sofaen og skal ikke engang pakke ut før imorgen! :D



søndag 22. april 2012

Min "bucketlist"

Dette er noen av de tingene jeg må gjøre hvertfall 1 gang ila livet.
  • Skrive en god artikkel, og få den publisert
  • Lage et festmåltid, hvertfall 3 retter, helt fra bunnen av
  • Starte i NM lydighet
  • Bade naken
  • Overraske en jeg er glad i med en eksotisk ferietur
  • Spise rakfisk
  • Holde et foredrag som holder tilhørerene interessert
  • Ta en joggetur i Central Park
  • Sove i en Hammock i hagen, i skyggen en fin sommerdag
  • Kjøpe et skikkelig kamera
  • Ta et fotokurs
  • Ta en tur i en luftballong
  • Hjelpe en totalt fremmed
  • Gå i et protest tog
  • Lage en drømmefanger
  • Bli hypnotisert
  • Drikke Absinth
  • Dyrke mine egne tomater
  • Ta på en delfin
  • Drikke Tequila i Mexico
  • Gi blod
  • Se Machu Pichu
  • Lage et skikkelig blomsterbed
  • Få et barn
  • Gå på konsert med  Alison Krauss
  • Spise hummer
  • Se et Cirque de Soleil show
  • Holde meg unne face i 1mnd
  • Klippe meg kort
Kanskje jeg kommer på fler etterhvert? Enn sålenge er det mer enn nok å ta av! :D

MaxiSprell

Maximus har storkost seg denne uken. Han har vært med på LP trening, minglet og trent på sine freestyle triks, fått to kvelder helt alene med mammaen sin i skogen (gått spor mens Ember har vært med Torger på løpetur) og ikke minst fått Riesen-racet med Dina !!
Bare se på dette klippet. Dette viser startgropa på et av våre nye triks, til det freestyleprogrammet som ALDRI blir ferdig ;) Hahaha.. føler meg som en fjortis når jeg skriver dette, men: Han er jo bare så søøøøt :D

Og så et bilde tatt av Lisa Selin idag. Det viser Maximus sin favoritt aktivitet nr 1, å bli jaget i en heidundranes fart gjennom skogen

onsdag 18. april 2012

Eitrandes .........

Jeg var i syvende himmel på trening idag.Kjørte hele mannekengen, noe som gikk som en drøm, og hele eliteruta til en soleklar 10`er (fra utgangsstilling til kjegle, for så å sende videre til ruta) på første forsøk!!
Fy søren, jeg svevde himmelhøyt over bakken.... dvs helt til bikkja plutselig stakk av for å ta seg bort til en valp i lokalet. Jeg var uoppmerksom i øyeblikket han stakk, men fikk stoppet han.. for kun å kunne observere at han tok 1/2 sekunds tenkepause, for så å velge valpen.
Hva i  *¤%!%#"()=%(/)#&"!!!!??? Drittbikkje!!
Heldigvis rakk jeg å rope: LØØØFT VALPEN, slik at Ember ikke fikk tatt seg til en hils eller knøvl, men fy faen så surt... og flaut. Vedkommende måtte jo tro jeg hadde en illsint møkkahund!
Jeg KAN huske sist dette skjedde, men ikke når. At det er leeenge siden er helt sikkert. November/Desember kanskje. Jeg trodde vi hadde klaret å jobbe dette vekk da vi har lagt inn fristelser på trening. Vi har gjort det vanskelig for han å velge rett, men dette har vært i strukturerte former.
Senest på mandag valgte han ruta framfor en tispe han nærmest måtte hoppe over på veien. men igjen er han PÅ JOBB når slike forstyrrelser blir lagt inn. Det blir tydeligvis noe helt annet når han ikke har en konkret oppgave å løse, det er da han tar seg frihetene.
Jeg har vært altfor slurvete med hverdagslydigheten, jeg ser det nå. Har latt alfor mye seile sin egen sjø. Ember er kanskje dyktig når vi er inne i treningsmodus, men i hverdagen mangler han en god del. Det har ikke skapt store problemer i hverdagen og har derfor ikke tidligere blitt prioritert.
Jeg ser derimot nå at blandt annet dårlig impulskontroll, det at han ikke har lært å tenke seg om - bare gjør, i hverdagen smitter over til andre arenaer.

Helene Lindström har forresten skrevet en fin blogg om hvordan god hverdagslydighet spiller inn for LP hunden, etter å ha vært på coatchingtreff med  Towa Lindh.

Nei nå folkens. Nå blir det andre boller! ;)
Nå skal vi jammen meg ta tak i hverdagen også, ikke bare lære inn alskens flotte "sirkuskunster" ;)

mandag 9. april 2012

Siv kurs, med MASSER av bilder!!

Nok en fantastisk elitesatsnings helg med Siv Svensen fra Amokk er over. Kunne ikke tenkt meg noe bedre enn å tilbringe påskeferien  på et slikt kurs, med likesinnede.
Igjen har vi fått MASSER ut av helgen, skulle nesten ikke tro det gikk ann!! 
Jeg har allerede begynt å glede meg til neste gang, og har masser å jobbe med fram til da.
Leksen til neste gang består i kunne gå en konkurransemessig kjede med eliteøvelsene: ruta, mannekeng, apportdirigering og innkalling m. stå og dekk.
Hiv og hoy.. her er det bare å sette igang :D
Nedenfor følger et bildeskred fra kurset! Takk til Mari-Ann H. Amundsen for de flotte bildene!
(Trykker du på et av bildene kan du se de i større format, og i "lysbildeframvisning)

Dolly i Farta




Gøye i fult firsprang



"Vesle" Reggea. Suuuper stolt med apporten, og nesa laangt nedi neseprøveglassene ;)



Thriller gjør seg klart til å springe FORT SOM .....


Supra kan være både konsentrert og full av fres



Hege sin søte Pixie



Og så den staseligste av dem alle, Ember ;)
(Er selvfølgelig ikke helt objektiv her men..)














Og SÅ rotete går det ann å ha det på kurs. Rene svinestien, men Mc'ers poser og div annet fungerer også som flotte forstyrrelser :D