lørdag 1. november 2008

Laber aktivitet

Det har vært litt laber aktivitet her inne om dagen, med praksis og influensa har jeg rett og slett ikke hatt ork til å sette me ned foran dataen.

I mellomtiden har Max rukket å bli en 6mnd gammel stor gutt på 30 kg!!
Jeg må faktisk rette på det jeg tidligere har skrevet og uttalt om vår riesen som en rolig, ettertenksom samt sanset gutt. Det er rart hva man får til dersom man kanskje i overkant fokuserer på fart, belønninger for aktivitet, lek og herjing.
Fra å ta livet med ro, blandt annet lunte med på tur i slakt kobbel og tenke seg godt om i treningssammenheng, har min iherdige innsats for å få fram mer "futt" virkelig båret frukter. Litt i overkant faktisk! Haha... man høster som man sår, det er ingen tvil om det!

Som dere sikkert skjønner er Maxi ved 6mnd alder en gutt full av energi, futt og krutt.
Leken er blitt betydelig bedre, han har et engasjement som ikke likner grisen på trening og har et batteri som Duracell ellers i hverdagen. En 15 min "powernap" er nok til at han igjen er klar som et egg.
Fra å fokusere på å "gire opp" har vi faktisk måttet snu helt på flisa; nå er det ro og selvkontroll som gjelder :)
Vi trener på å gå pent i bånd, ikke overfalle besøkende, gå forbi mennesker uten å hoppe opp og det å slappe av innendørs. Maxi har måttet være mye i ro i det siste, grunnet uker med kennelhoste og deretter muskelstrekk, noe som HAR ført til mer stress innendørs.
Han har ikke fått løpe av seg ute og har derfor mast mye, vært rastløs og ellers bare bøllete.
Vi har selvfølgelig trent rolige aktiviteter, men rastløshet i kroppen blir tydeligvis ikke borte selv om man er sliten i hodet :(

Jaja, jeg får oppsummere det slik:
Maximus er en aldeles hærlig, skjønn gutt. Han er mammas øyensten, kosegutt og svært så ivrige treningspartner. Vi får sakte men sikkert mer og mer i boks, men når det gjelder trening på "hverdagslike ferdigheter" krevers det som med alt annet trening for å komme i land og det er først den siste tiden vi virkelig har tatt tak i dette.

Han er en sosial og trygg valp, kommuniserer godt med andre hunder og leser situasjoner med kløkt. Han er blitt 100% stueren og kan være hjemme alene over lengre tid.
Når det gjelder pelsstellet KAN han styre seg og er fremdeles ikke overbegeistret for barbermaskin i ansiktet, men også dette ser ut til å løsne sakte men sikkert.
Miljømessig befinner han nok seg sånn midt på treet, er ikke blandt de tøffeste men blir raskt varm i pelsen når han har fått undersøkt.
Han har MASSE lyd, har heldigvis enda ikke begynt å vokte men har for den saks skyld heller ikke begynt å løfte på beinet.
Nei, det skal bli spennende å se hva fremtiden vil bringe av både gleder og utfordringer. ;)

Legger ut noen skikkelig dårlige bilder tatt på 6mnd dagen. Men dårlige bilder er vel bedre enn ingen bilder regner jeg med, har ikke akkurat rent over av bilder i denne bloggen i det siste.
PS: JEG ØNSKER MEG SPEILREFLEKS TIL JUL ;)

2 kommentarer:

Barte-Marte sa...

Herlig type du! Og med tape på øra? Nå må det vel snart bli litt spor på oss...:)

Anonym sa...

Der kom oppdateringen, ja. Så svær og flott han ser ut :) Lille flisa mi blir, ja, flis i forhold.

God bedring til deg, og vi gleder oss til å møte dere igjen!

Anette og krokodillen