søndag 16. mai 2010

"Generalprøve"

Ellen og jeg kjørte en slags "generalprøve" idag, kjedet hele LP kl2 programmet konkurransemessig med fellesdekken først og så resterende program med kommandant.
Gjennomkjøringen gikk forsåvidt fint for oss begge.
Ingen av oss har problemer med at hundene går seg ned, snarere tvert imot. Vi har IKKE vært flinke nok til å gå lengre kjeder, noe som gjør at det for egen del kjennes litt ut som "Risky Buisness" når vi nærmer oss slutten av programmet. Stress- og forventningsnivået er altfor høyt, noe som gjør at vi balanserer på kniveggen! Det skal ikke mer til enn en litt i overkant forventningsfull hund som tyvstarter før vi plutselig har en eller flere nuller. Vel, idag skjedde ikke dette, men jeg fikk noen andre aha-opplevelser!

I motsetning til kl1 programmet har kl2 flere miljømessige forstyrrende elementer som står rundt om på "planet". I kl 1 er det bare hoppehinderet. I kl 2 kommer Ruta, kjegle for å markere hvor hunden skal stoppe under innkallingen og eventuelt også kjegler for å markere utsendingapunkt til ruta etc., i tillegg til hoppehinderet.
Jo lenger opp i klassene man kommer desto flere slike elementer dukker det opp.

Det ble idag veldig klart for meg at jeg VIRKELIG har klart å bygge verdi for ruta og hoppehinderet, men ikke trent godt nok på å ha disse stående som forstyrrende elementer under trening av andre momenter. Vi Har for all del hatt disse framme, men ikke på en slik avstand at de har blitt "forlokkende"/forstyrrende for Maximus.
Vanligvis er FVF vårt glansnummer, men idag med flere kjegler, ruta og hoppehinderet inne på "planet" ble denne definitivt vår største utfordring... den øvelsen vi hadde mistet flest poeng på!
Maximus datt ut flere ganger, tittet laaangt etter både kjeglene og hoppehinderet, og ble dratt mot begge disse av en slags magisk usynelig kraft ;)
Fram til stevnet skal vi trene MYE på forstyrrelser av denne typen, ha GODT med slike forstyrrende elementer ute på "planet" når vi trener samt trene spesifikt på å overse disse. Selvfølgelig fram til det blir tid til å sende på ruta ;)

Ellers MÅ det legges mye verdi med i alle de passive momentene/stadgan:
utgansstilling, sitte -og vente i posisjon, stå- og holde denne under innkallingen + inne i ruta, sitte- og holde denne på andre siden av hinderet samt holde posisjonene under avstanden.
Jeg er redd det vanker en null eller to grunnet en litt i overkant heit hund med tyvstarter, men håper at dette kan funke som en slags "quick fix".
Vi BURDE ha kjørt lengre kjeder og jobbet med det å bibeholde riktig/passe intensitet over lengre tid, men med stevnet rett rundt hjørnet setter det en stopper for hvor mange kjeder vi får kjørt.

BAD TRAINER, jeg VET jo at dette med utholdenhetstrening utover 2-3 momenter ER min desidert svakeste side. Jeg skal herved ta meg skikkelig sammen, dette er SISTE gang jeg starter uten å ha lagt et godt og grundig arbeid ned i utholdenhetstreningen!!

Hahaha... nei dette blir spennende. Det får briste eller bære ;)

Bilde fra ifjor høst: "Verdi ned i stadga/stå"

1 kommentar:

Anonym sa...

Än ska jag inte släppa lydnaden=) Är det tävling för er snart måntro? Ja hoppas verkligen att vi ses nästa år!