onsdag 31. mars 2010

Riesendans

Russisk riesendans til inspirasjon for alle riesen-eiere der ute!

tirsdag 30. mars 2010

Påsketrening

Høy på dagens trening MÅ jeg nesten bare skrive noen linjer.
Dette blir en skikkelig ekkel skryte blogg, men syntes man skal få lov til å skryte uhemmet fra tid til annen... Det er jo så artig når ting virkelig ser ut til å løsne!
Møtte Ellen til trening idag, og må få lov til å klappe oss begge på skulderen. Vi har vært flinke vinteren igjennom og nå begynner det virkelig å likne på noe!! Man høster som man sår!

Fokuset etter Maria-kurset har vært på det å ferdigstille alle momenter/øvelser og kjede disse. Jeg har hatt som overordnet mål å gjennom små kjeder sikre momentene og signalene, lage gode rutiner/hjelpesignaler foran hver enkelt øvelse og gjøre Maximus sikker på hva som forventes til tross for små utfordringer underveis. (feks en rute klint inntil en brøytekant, en stevneleder som står kloss intill og prater under fvf etc)
Fokuset på helhetstenkning, bibeholdt engasjement/attityd samt mine egne oppgaver er selvfølgelig en SVÆRT viktig del av kjedningen og må for all del ikke glemmes, men jeg ser nå hvilken STOR fordel det har vært å også fokusere på rutinene foran øvelsene. Det å ha drillet disse har virkelig ført til en god forståelse av- og forventning til øvelsene!!

Til tross for at jeg ER et detaljfreak, og detaljer alltid kan bli bedre, er jeg stort sett veldig fornøyd med momentene.
Lineføringen har fint engasjement, men kunne hatt noe bedre fokus. Ned-dekken under marsj er rask og momentan. Innkallingen med stå fungerer nå like fint uten belønninger bak, Max har en meget god fart men reagerer også raskt og heftig på stå signal. Ruta fungerer utmerket (bank i bordet), selv der jeg utfordrer han litt i forhold til plassering.
Vi har endelig fått en glad apportering med trykk og hoppehinderet fungerer godt. Jeg skulle helst sett at han satt seg noe raskere på "sitten" på andre siden av hinderet, men gidder ikke å bruke tid på dette da dette delmomentet uansett forsvinner i kl III.
Det eneste jeg IKKE har fått trent er avstandskommanderingen, dette grunnet Maximus sin rygg. Her får vi ta et skikkelig skippertak rett før stevnestart eller bare være så gale at vi håper på flaks stevnedagen ;) (DET ER IKKE LIKT MEG!!)

Momentene fungerer nå også godt i kjeder, har kjedet 2-3 øvelser i slengen uten at dette har gått nevneverdig ut over detaljene. Ja nå gjelder det bare å kjede videre, lage kjedene lengre og konkurransetrene på ukjente plasser og trene med forstyrrelser.
Jeg gleder meg stort.. nå som våren er i annmarsj skal det bare bli DEILIG med utendørs treninger rundt om i distriktet!! :)

Påsken skal for vår del kun benyttes til TOTAL avslappning og trening av hund... er det flere som er hjemme i påsken er det BARE å ta konrakt.. så kan vi møtes en liten gjeng for trening med litt større forstyrrelser!!

Ha en fortsatt god påske alle sammen!

PS: JEG SKAL PÅ NAFO-SEMINAR ANDRE HELGEN I MAI! JIPPIIIII!!!!

mandag 15. mars 2010

Maria Weekend

Nok en gang har vi vært så heldige å få en weekend i hundens tegn med Maria Hagström.

For egen del begynner det å bli noen kurs med denne damen, dette var nr 4 i rekken på halvannet år, men mye vil så absolutt ha MER!
Som alltid sitter jeg igjen med masser av ny motivasjon, tanker og funderinger samt nyerverved kunnskap å benytte i treningen. Det har med andre ord vært en svært inspirerende helg og jeg håper det blir fler av disse!!

Lørdagen benyttet vi til diskusjon rundt "helhets-tenkning", det å komme seg videre fra grunntreningen og moment-treningen.
Dette er vel de fleste klikkertreneres store last. Vi er finke til å planlegge ned på detaljnivå hva vi ønsker i de forskjellige momentene, vi lar oss begeistre av heftige bevegelser og kan jobbe i nærmest det uendelige med disse uten at vi kommer oss over til å se disse i en større helhet!
I konkurranse sammenheng kan momentene være hvor bra som helst, dette spiller derimot ingen rolle hvis man ikke har en god helhet, klarer å gå et helt programm med bieholdt engasjement og fokus fra hunden sin side! For å få dette til MÅ vi ha trent godt på nettopp dette, OG ikke se oss blind på småfeil som eventuelt dukker opp. Vi må klare å slippe gjennom noe dersom vi skal komme oss videre!

De fleste klikkertrenere har et enormt forbedringspotensiale her, meg inkludert.
De som kjenner meg godt VET at jeg er en belønnings-junkie, har en lei tendens til å ligge altfor lenge på momenttreningen med en skyhøy belønningsfrekvens, uten å komme meg videre i treningen. Det værste er jo at men VET dette, men tydeligvis trenger et tupp bak med jevne mellomrom.

Jeg viste fram noen del-momenter jeg har kviet meg med å sette sammen da jeg ikke har følt de har fungert OPTIMALT (bl.a. delmomentene til hoppehinderet), og fikk både latter og tenners gnissel som svar fra både med-deltakere og Maria. Det finnes ingen anledning til å ikke begynne kjedetreningen, momentene sitter tilstrekkelig godt og engasjementet er fint.
Nå gjelder det å ta seg selv i nakkeskinnet og virkelig få helhetstenkningen i ryggmargen!

Ellers tok jeg tak i lineføringen, det er lenge siden vi har trent strukturert på denne, hoppehinderet, apporten, innkomstene og ruta. Det begynner å bli bra og jeg begynner å øyne lys i andre siden av tunellen. Tilbakemelding nr 1 denne helgen var vel nettopp det å begynne å kjede, sette momentene sammen og tenke helhet!
Jeg syntes uten tvil dette ER vanskelig, men heldigvis har jeg en meget dyktig treningsmakker som ikke redd for å skrike ut og riste meg litt dersom dette trengs! ;)

Dette har vært en fantastisk helg. Jeg må igjen få takke Maria for at hun tok seg tid til å komme til Oslo, og så må jeg få takke alle kursdeltakere for at de gjorde dette mulig!
Det var dessuten meget hyggelig å stifte et par nye bekjentskaper!
Det var- som sist- et høyt nivå på deltakerene, noe som gjør det spesielt givende å diskutere og følge med på hverandre gjennom hele helgen, samt en hel haug av heftige hunder!!

Takker og bukker til Ellen og Frikk, Kristin og Maya, Charlotte og Sokrates, Anne Gry og Udda, Mikkel og Vida, Tove og Christine!!! Det skal bli SKIKKELIG artig å følge dere alle videre! :)
(Takk og pris for dette "hundefolk-fenomenet" med blogger og hjemmesider. Så får man både stilt sin egen nyskjerrighet og holdt seg oppdatert på andres trening, gjøren og laden ;)

Legger ved noen bilder tatt av Ellen ila helgen.
Anne Gry tok også noen skikkelig fine bilder jeg håper å få fingrene mine i om ikke lenge :)

Anne Gry og Udda
Ellen og Frikk

Charlotte og Sokrates

Meg og Maxi-Taxi

Maria og den skjønneste bamsen! :)

Kosestund med min øyensten :)

torsdag 4. mars 2010

Innkalling med stå

Strålende vær Og en god treningsøkt, nei slikt gjør meg LYKKELIG :)

Syntes vi begynner å få til en fin "innkalling med stå".
Legger ut snutt fra dagens trening, så kan dere jo dømme selv! :)

Da jeg den senere tid har vært svært fornøyd med reaksjonen og intensiteten på "værsegod-signal" har vi nå begynt å slenge inn STÅ-momentet.
Både på treningen, og når jeg ser videosnutten, syntes jeg reaksjon på stå-signalet er supert.
Jeg syntes han er lite avventende og bibeholder god fart i innkallingen, uten å tenke for mye på det å stoppe, når signalet IKKE kommer.
Men MEST AV ALT er jeg sjeleglad for at han under en øvelse han eeeelsker klarer å holde hodet kaldt, være konsentrert og bruke ørene!!
Til tross for at det var ALLER første gang jeg kalte han videre inn fra stå, og han svært tydelig hadde en STOR forventning om å få løpe tilbake på et "værsegod-signal", reagerer han utrolig fint når det kommer et HELT uventet signal... nemlig det å fortsette helt inn!
Man kan visserlig SE dette på filmen, at han tar en snar tenkepause. Skikkelig morro!!

At han er noe fokusert bakover når han sitter og venter, kaster blikk bakover, og stopper skjevt er jeg ikke nevneverdig bekymret for. Når snøen forsvinner og vi kan benynne å kaste ball uten å satse helsa tror jeg belønningsplasseringen vil ta seg av disse tingene! At han går skjevt som ........ i transportetappene sier meg vel bare en ting: det er ALTFOR lenge siden vi har prioritert denne øvelsen. Kanskje begynne å ta tak i denne igjen??! ;)


mandag 1. mars 2010

Den helsa..

Skjeve hofter, låsninger både her og der... (bekken, lende, lygg og nakke), dårlige reflekser i bakbeina og harde/spendte muskler etter all feil-og overbelastning... slik lød dommen hos Kristin Halle idag. Vi har dermed et aldri så lite prosjekt framfor oss!
Med så mye å ta tak i begynner jeg på nytt å tro vi egentlig bare behandler sekundære plager, at alle disse låsningene etc kommer at et større primært problem. Men hva dette problemet kan være er det bare gudene som vet.. enn sålenge.

Vi skal stretche hver dag, både fram og bak, men ellers la hverdagen gå sin gang.
Kristin mente Maximus hadde god av aktivitet og ville at vi fremdeles skulle trene som vanlig. Under betingelsen at vi tar oppvarming og det å gå ned på alvor!

Ja, således er det altså. Føler meg egentlig litt matt akkurat nå, men humøret kommer seg vel.