mandag 5. mai 2008

Ny lovgivning i Sverige, f.o.m 1Mai 2008

Se de nye reglene i Sverige:

Jordbruksverket, Nya djurskyddsregler för hund och katt

Jeg syntes det er flott at krav til hundehold og dyrets velferd blir spesifisert, og ønsker med dette å gi "tumbs up"!!
Kapittel 2 av den nye forskrivten heter faktisk: särskilda bestemmelser for hållande av hund, og tar for seg nettopp dette! Ingen svensk ny hundeeier kan være i den minste tvil over det minimum som forventes!!
Jeg vil gå så langt som til å påstå vi her i Norge stiller altfor få krav til hundehold, at dyrs rettigheter kunne reguleres i mye større grad en hva det gjøres idag. Mye av hundeholdet blir overlatt hundeeiers egen etikk og moral, noe som for all del fungerer bra for de fleste firbente.. men slettes ikke for alle!
Sverige har altså fra den 1Mai dette året innført enkelte "minstekrav" til hundehold, og får dermed definert "svart på hvitt" hvilke krav som skal- eller bør være oppfylt. Disse kravene tar blandt annet for seg hundens behov for sosial kontakt, mulighet til å kunne utfolde seg på et naturlig vis og bestemmelser i forhold til oppbevaring av hund.
Dette gir tydlige,konkrete regler å forholde seg til, men også gode retningslinjer i forhold til det å praktisere ansvar ovenfor sine dyr!
Kanskje vi også burde få nærmere konkretiseringer av det norske lovverket?

Ingen kommentarer: