lørdag 5. mai 2012

Treningsplanlegging

Dette lover godt! Over to noen glass vin hadde nemlig Renate og jeg vårt første "treningsplanleggingsmøte" (phu.. det ble et langt ord) igår.
Vi gikk gjennom filmer, diskuterte hverandres svake sider og så på hva som kan og MÅ bli bedre.
Det er fint med en makker av den litt "strengere" sorten, for da går man hvertfall ikke treningsledig. Det var nok å ta tak i for å si det slik, så nå er det bare å gyve løs! :D

Å planlegge grovt på denne måten har jeg forsåvidt gjort mange ganger tidligere, men nå har jeg bestemt meg for at det SKAL bli mer struktur på treningen. Det holder ikke lenger med en slik "overordnet plan" som fort blir glemt.
Jeg skulle nesten ønske det fantes kurser kun for planleggings delen, for jeg har ikke peiling på hva som vil funke best.
Skal jeg lage en mer rigid- dag for dag plan? Slik at jeg sikkrer at alt vi må jobbe får sin tørn ila en uke? Skal jeg lage en type uke for uke plan? Med ukesmål? Slik at vi fårhåpentligvis blir fort ferdig med mange av de mindre tingene vi har å ta tak i??
En blanding av de to?

Neimen om jeg vet.
Har du tid til å skrive noen linjer om hva DU gjør blir jeg overlykkelig!!
En ting er hvertfall snickers og twist, nå skal det bli andre boller!! ;)

3 kommentarer:

Lone sa...

Akkurat det lurer jeg også på for tiden! Mannen foreslo å lage en plan ala leseplan som jeg hadde da jeg studerte. Dvs detaljert dag for dag plan slik at en vet at en kommer i mål med alt innen en viss frist.

Har nettopp kjøpt råååsa notatbok og det jeg har tenkt er at jeg skal fylle ut detaljert dag for dag, men jeg er usikker på i hvor langt tidsperspektiv fremover. Å lese pensum er liksom ikke det samme som å trene hund. Noe går det fortere med, annet tar lengre tid. Treningsfremgangen vil jo ikke følge planen, regner jeg med, så visse forandringer underveis blir det nok.

Men som deg så aner jeg ikke hva som vil være mest hensiktsmessig, så håper du får mange gode svar her!

Tine og Kip sa...

Jeg satte opp et 3 ukers program for noen år tilbake som jeg syns fungerte veldig bra. Satte opp en liste over øvelser og delte de utover dagene. Planen var trening 5 dager i uka. Ved siden av øvelsene skreiv jeg ned hvordan jeg ville at øvelsene skulle se ut eller hvordan treningen skulle foregå. Hvor jeg skulle belønne, hva jeg skulle se etter osv. Kjørte to økter med 4-5 øvelser på hver økt. Tok alltid med meg planen for dagen ut på treningsplassen, og kunne kikke på den om jeg glemte noe. Etter 3 uker skulle jeg bytte program. :) Håper det er til noe nytte!

Marlene sa...

Jag har börjat med veckomål på tre teman; Veckans shaping, veckans kedja och veckans moment. När jag väljer "veckans xx" utgår jag från årsplanen för att se så vi går framåt på rätt sätt. Sedan under de korta passen under veckan, tänker jag bara på just veckomålen. I början av nästa vecka tittar jag igenom anteckningarna, årsplanen och sätter nya veckomål! :)