fredag 8. januar 2010

Lydighet og Freestyle!

Møtte Ellen til trening idag.
Lydigheten gikk forsåvidt fint, trente apport, ruta, avstandskommando og hopp over hinder.
Maximus har et litt forsiktigere grep om apporten enn hva jeg skulle ønske og fokuset her er derfor å leke inn et hardere/ sterkere grep samt mer "guts" i øvelsen. Jeg vil at han skal være intensiv som bare pokker i opptaket og holde fast og godt! :)
Vi fortsatte med targetoverføring til ruta og tar jeg ikke helt feil er det nok bare litt mengdetrening som skal til her.
Når det kommer til "sittopp'en" i avstanden må jeg gå noen runder med meg selv og vurdere hvorvidt jeg bør ta disse fram frivillig igjen. De er for all del ikke dårlige, men for en flisespikker som meg er det jo alltids noe å ta tak i: jeg SKULLE ønske han satte frambeina noe lenger innunder seg. Jeg syntes de blir litt i "flateste" laget.
I hopp over hinder var fokus på frivillige hopp fra meg og fortsatt fokus rett frem. Jeg ønsker at han skal fortsette rett frem fra hinderet til ballen eller nytt signal kommer, slik at jeg unngår å få den digre hunden for langt oppi hinderet når han skel hoppe tilbake. Dette gikk også fint.

I tillegg til dette fikk vi hjelp med freestyle momentet "slalom mellom beina", noe som faktisk er litt problematisk med så stor hund ;) Jeg hadde ALDRI trodd at denne enkle øvelsen skulle by på utfordringer, men det blir liksom BARE rot, det er hundekropp over alt! :)
Med en freestyle ekspert som beste treningskompis ble jeg skikkelig motivert av den coachingen vi fikk og har bestemt meg for å ta skikkelig tak i denne delen av årsmålene mine først som sist. Jeg trengte er spark i baken og ble smittet av Ellen sitt engasjement til denne hundesporten! Det er dessuten ALTFOR lenge siden vi har drevet shaping av triks, vi er blitt rustne både jeg og Maxi.
MEN hva er vel ikke bedre enn å benytte denne kalde perioden til å børste støv av gamle kunster?? Vi SKAL ha minimum 2 shapingøkter innendørs hver dag og jobbe med:
  • Slalom
  • Ta fram ryggingen igjen (øke antall skritt, intensiteten og sette på signal)
  • Rygge gjennom mine ben
  • Snurre rundt
  • Løfte bagge framben (slags Riverdance ;)
  • Opp på to

Og så var det musikkvalg til programet vårt da...... Jeg har fått streng beskjed om at dette snart må være i boks. Jeg har benyttet de siste timene til å tenke så det knaker, hørt gjennom hele iPod'en min og tittet på Cd'ene i hylla.... Neimen ikke lett!! :)

2 kommentarer:

Ellen sa...

Gleder meg til å se og høre! :)

Merete Andersen Huser sa...

Jeg og gleder meg veldig!!