onsdag 3. desember 2008

Oslo Sentralbanestasjon

Da det er leenge siden vi egentlig har trent med noe særlig forstyrrelser, og da det viste seg at nettopp dette var vanskelig på grunnkurset mandag, lot jeg meg inspirere av en filmsnutt i Kari-Anne sin blogg.

Nå skal det sies at jeg personlig ikke syntes noe om å trappe opp midt i et kjøpesenter. Ikke fordi jeg tror det blir for mye for hundene, det er uten tvil knall god trening, men fordi jeg "føler litt på det" i forhold til de shoppende på senteret. Det er ikke alle som er like glad i hund og dette er ikke stedet du venter å møte firbente.
Jeg tenkte litt etter og slo meg til ro med at det på Oslo S var langt mer sansynlig å møte hund, folk som ferdes her bør være forberedt på dette, samtidig som det er et sted med mer enn nok av forstyrrelser.

Selvfølgelig var det mange inntrykk for Maximus å ta inn, men når vi først var i treningsmodus syntes jeg det gikk over all forventning. Det er tydeligvis ikke forstyrrelser i seg selv som vipper han av pinnen, idag befant vi oss helt i vår egen treningsverden, men heller èn spesiell: andre hunder og deres tisseflekker.
Selv om jeg sikkert KAN skylde på den pubertale periode er det genialt at vi nå går kurs, slik at vi får tatt tak i dette først som sist. Det er aldeles ikke sikkert dette ville blitt et "problem" i fremtiden, men det er nå uansett UTROLIG god læring dersom vi klarer å jobbe oss mer eller mindre gjennom dette først som sist. Har man en utfordring så får man jobbe med den, ikke la den ligge på hylla!
Særdeles positivt med dagen idag var at vi fikk igang GOD LEK til tross for et nytt og krevende miljø, med reisende hastende forbi og opprop på høytaleranlegget som ljomet i veggene :)

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Flinke dere er som hopper uti det og kjører trening på Oslo S. Supert å ha en hund som takler at det skjer masse rundt. Å kunne leke i miljø er en fin indikasjon på at hunden er passe avslappet også :o)

Ellers er det til trøst å høre at det finnes flere med pubertetsnykker ;o) Rex ligger en snau måned bak din Max, og har hele tiden i bakhodet at det bare er et tidsspørsmål før han også begynner å løfte benet. Kommer til å passe veldig på han når vi trener i hallen. Fort gjort å dra på seg ekle uvaner med så mye lukt som det er i teppene der :-S