søndag 28. desember 2008

Så mye for plan-A

Det er ikke alltid det går som planlagt.
Første delen av julen, selve julaften på Hamar, gikk på skinner- akkurat slik vi hadde håpet. Vi hygget oss med familie, spiste deilig mat, åpnet den ene gaven finere og flottere enn den andre og hundene oppførte seg tilnærmet lik eksemplarisk.
Det var første gang de møtte hverandre, Sonja og Maximus. De herjet og koste seg, men klarte utpå kvelden også å roe seg betraktelig. Ikke dårlig syntes nå jeg!

julaften og første juledag gikk altså strålende. Turen opp til femunden gikk fint, men ved ankomst ble det klart at vi ikke hadde heller med oss denne gangen.
Det var ikke brøytet inn, men dette stoppet oss selvfølgelig ikke. det var bare å ta skiene og beina fatt opp og ned noen ganger til alt pikk-pakket var med.
Da det var gjort og vi ikke fikk opp hyttedøra gjorde dette oss litt irritert, men også her tok vi tolmodig tiden til hjelp. Ca 45 min tok det før døren endelig rikket seg, etter at et antall forskjellige "rikke" teknikker var blitt prøvd ut. Heller ikke her ante vi uro, nå skulle såvisst den deilige ferien begynne.
Vel inne tente vi i peisen, noe som gikk kjempe greit, vedovnen var det derimot værre med.
Det har vært noe rart med trekket i ovnen lenge, men denne gangen måtte vi nærmest krype langs gulvet for ikke å puste inn all røyken som slo ut under "tenningsforsøkene".
Øyne rant og hytta liknet mer røykovn enn koselig krypinn men vi fikk da fyr til slutt.
Dette bekymret oss ikke, bare vi fikk renset parafinovnen dagen etter skulle det nok både bli mindre røykfylt, levlig og ellers rett så hyggelig på hytta!!
Ila samme kveld fant vi ut at batteriene, ladet av solcellepanelet, ikke fungerte som de skulle men pyttsann... strøm klarer man da seg uten! Vi har jo både hodelykter og stearinlys!
Slitne og litt kalde hoppet vi i seng den kvelden.

Neste morgen startet vi med nytt pågangsmot. Torger strenet fort ut til pumpa for å hente vann, men fant fort ut at denne ikke fungerte pga strømproblemene.
Jaja, da var det bare å ta spaden fatt for å grave fram brønnen. Dette med pumpe er helt nytt og vi har da alltid før hentet vannet i brønnen og bært det inn i hytta. Vi måtte smile og lo litt begge to, flaks er tydeligvis ikke vår greie.
Vi renset parafinovnen og gledet oss enormt til å få litt varme i kroppen. NÅ skulle den deilige ferien begynne!!!
Parafinovnen startetden, det ble lunk i hytta.... alle sinn gledet seg, både tobente som firbent så fram imot litt ordentlig varme..
og så VIPS sloknet den igjen. Nytt forsøk ga akkurat samme resultat og DA GA VI OPP!!
7 dagers ferie på hytta ble til 1 1/2 døgn :(
Valget ble plutselig fryktelig klart: enten fryse, fyre i vedovnen og bo i en røykovn eller dra hjem for både varme og avslappning. Etter rådslagning ble vi enig om det siste og satte oss i bilen med nesen hjemover morgenen etter.
Nå er vi altså hjemme men lar oss ikke knekke. Vi SKAL ha juleferie med skigåing og varmt innemiljø. Imorgen reiser vi på besøk til mor i Kongsberg. Her er det garantert julestemning, varmt inne og skiføre på fjellet! :)

Julestemning i Hamar
Hundene som herjer og koser seg!
Men sannelig har de orden på prioriteringene!
Viktige "ansvarsområder neglisjeres ikke!
Bullen Sonja er sliiiiten etter all herjingen, det KAN bli litt for mye av det gode
Med to svært så musikk interesserte "gutter" tilstede blir gitarene etterhvert hentet fram. Det må understrekes at det nå er sent på kvelden, bare "ungdommen" er igjen og Hans Petter sitt antrekk derfor er som "lovlig" å beregne!!
Neste morgen er batteriene ladet og det er på´n igjen!
Vi har kommet oss fram til hytta, eller det vil si ikke helt fram enda. Bagasjen må fram! Vi SKAL ha pulk til påsken!
Vel inne er det kun en ting som står i tankene: MÅ FÅ OPP VARMEN! ;)
Etter rens av parafinovn. Se blikkene.
Fremdeles er det optimisme og håp å spore ;)
Torger og Maximus fikk nå hvertfall èn fin skitur før vi satte oss i bilen og kjørte hjem
Maximus er sliten etter julens opplevelser men vil IKKE ligge baki bilen. Han kryper frem og SKAL ligge på pappas skulder mens han kjører bilen!

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Hehe....ja, forsatt god jule/nyttårsfeiring ;O)