fredag 20. mars 2009

Oppsummering øvelser klasse I

Etter treningen Ondag og idag har jeg gjort meg endel tanker vedrørende hva som er bra, hva som ikke er fult så bra og hva som virkelig må tas tak i med ny giv.

  • Fellesdekk: Syntes Maximus ligger rimelig støtt, men må trene på å strekke tiden.
    Innføre forstyrrelser systematisk, uten omvendt lokking. Først når han kan ligge med flere større forstyrrelser skal andre hunder introduseres.
  • Tannvisning: Så og si blank.
    Denne øvelsen må virkelig taes tak i. Først med omvendt lokking, av "dommer". Deretter uten, men mange belønninger for å sitte stille til tross for det å bli tatt på av dommer etc. Helt til slutt skal selve tannvisningen innføres. (kan innføres tidligere men da utenfor utgangsstillingen, men frittstående hund)
  • Lineføring: Vendinger, temposkifter og holdter er stort sett på plass. Litt småpirk må til, men hovedfokus MÅ stå på å strekke øke lengden/varigheten før belønning.
  • Dekk under marsj: har en fin klaskedekk under baklengsmarsj. Ser ikke for meg at dette skal bli en større utfordring.
  • Innkalling: Finner posisjonen/utgansstilling fint men farten inn kunne vært bedre. Her må det fokuseres på eksplosive starter.
  • Stå under marsj: Syntes Maxi regagerer fint og spontant på fertallet av "stå-signalene", med god stempling. Må deretter ta tak i det å fryse etter "nedslaget". Han skal tåle at jeg dytter på han, drar opp/hiver leke, går ut på sidene og bak hunden.
  • Apport: Her har vi en utfordring framfor oss. Maxi syntes rett og slett apportbukken er guffen og demper seg når den kommer fram. Han er ikke noe glad i det å "kampe/legge vekt" i apportbukken da han ikke holder hardt nok fast og den ofte glir i munnen/slår i tenna når vi skal gjøre dette. Han griper, men sent. Holder, men ser unektelig mer dempet ut enn glad og ivrig over synet av apportbukken. Dette er nok ikke metoden for oss.
    Til tross for flere økter med belønning kun for det å gripe syntes ikke interessen å ha blitt større. Her må vi rett og slett gripe øvelsen ann på en ny og mer løsgjørende måte. Må nok prøve oss litt fram, men stikkord skal være løsgjørende lek!
  • Hopp over hinder. Helt blanke.

Ved siden av dette må det kjedes, kjedes og atter kjedes. Vi har lagt oss til en litt lei belønningsfrekvens: skyhøy, noe som fører til at han lett "mister troa" til tross for svært små kjeder. Dette er noe vi rett og slett må jobbe oss gjennom.
Fokus må ligge å innføre pitte-små kjeder, gradvis øke disse og selvfølgelig belønne med uendelig gode belønninger i enden!

Ingen kommentarer: