mandag 23. mars 2009

Trening 22.03

Legger ut en liten film fra treningen igår. Hadde egentlig tenkt til å få filmet så mye som mulig av "stå-treningen", men SELVFØLGELIG gikk kompakt kameraet tomt for strøm.

Jeg blir gang på gang meget positivt overrasket over er Maxi's evne til konsentrasjon til tross for store og spennende forstyrrelser.
Vi trente i en skolegård der flere barn spilte slå-ball, og rett som det var trillet/spratt ballen forbi oss med et helt kobbel av små mennesker bak. At han velger vår trening i denne situasjonen er til å gråte gledestårer av :)

Fri ved foten begynner virkelig å ta form, tør faktisk gå så langt som til å skryte av at denne etterhvert kommer til å bli riktig fin!
Maxi kan nå gå opptil 40 skritt mens han fremdeles bibeholder intensitet og forventning, i rett frem strekke. Jeg har valgt å innføre det å strekke strikken før belønning på denne måten, da det kun blir èn vanskelighetsgrad å forholde seg til. Dersom jeg skulle innført vendinger etc simultant ville det blitt nok en ting å konsentrere seg om for hunden, og nok en "vanskelighet" introdusert. Det er derimot ikke lenge til vi har nådd mnd's mål om å gå tur-retur over treningsplassen, og da er det ikke annet å gjøre enn å begynne å slenge inn noen vendinger, holdter og temposkifter. GLÆR MÆ!!

I "hoppståen" må vi jobbe mer med det å holde posisjon.
Det er litt rart med den, men under marsj har han ikke den samme fine "hopp atferden" som han har på avstand eller i bevegelse inn mot meg. Han stempler, men uten selve hoppet først. Syntes dette derimot er helt greit og har bestemt meg for å kjøpe dette. MÅ jo begynne å tenke helhet et eller annet sted, og vi har mer enn nok av andre momenter å ta tak i ;)

4 kommentarer:

Barte-Marte sa...

Han er så sinnsykt kul der han paraderer! Det vil nok sjarmere enhver lpdommer :-)

Anonym sa...

Så flinke dere er! Dette blir rålekkert å se på. :D

Kari-Anne Undlien sa...

Dritfint!! :D

Ellen Christensen sa...

Ikke lenge før dere er klar for konkurranseringen nei. Det blir knallbra! :)