søndag 16. august 2009

Mini-riesentreff og Gratulasjoner

Først av alt må jeg få lov til å GRATULERE Ellen og Frikk med førstepremiering og opprykk til LP Kl II i Bengtsfors fredagen som var, og det med GOD margin!! 181 poeng, godt jobba!!! Da har ballen virkelig begynt å rulle Ellen :)

Svært så motivert etter denne gode nyheten, håper jo dette også kan skje oss om noen måneder, pakket Max og jeg snippsekken lørdag formiddag og reiste ut til Fetsund for en liten treningsøkt/ riesentreff. Anneli og Bartemarte er gode "gamle" venner mens Stine og Storm Andreas ble det for første gang stiftet bekjentskap med denne dagen. Og FOR noen flotte hunder vi alle har!! De to riesenguttene og den eneste damen med skjegg fant fort ut av det og tilbragte resten av dagen sammen, både på treningsplassen og inne i stuen til Stine, svært så uanstrengt, som om dette var verdens største selvfølgelighet!!
Max'en og min sin desidert største seier denne dagen var at han faktisk klarte å legge seg ned og ta en liten blund på et nytt sted, med to andre hunder tilstede!! Han begynner sakte men sikkert å bli en stor gutt :)
Til tross for at regnet øste ned på treningsplassen, og vi alle ble blaute inn til beinet, var det kjempeartig å se tre flotte riesen i aksjon! Dette må uten tvil gjøres igjen!! :)
Treningen med Maxi sentrerte rundt mindre belastende momenter med stor verdi for konkurrasnesituasjoner, tannvisning, kontaktøvelser med forstyrrelser, proofing av utgangsposisjon samt ro i denne.
Da vi ikke har trent noe særlig i det siste står kontaktøvelser høyt på prioriteningslista, spesielt det å biheholde kontakt og fokus til tross for forstyrrende mennesker, lekende hunder i umiddelbar nærhet eller en kombinasjon av disse to.
Syntes dette gikk over all forventning, her er det bare å utfordre videre med økende vanskelighetsgrad!
Ved proofingen av utgangsposisjonen virket det nesten som om treningspausen har vært fordelaktig, innsittene var både rettere og dypere enn det de har vært på lenge.
Ro i utgangsposisjon var derimot like vanskelig som det alltid har vært, om ikke vanskeligere da Max'en syntes det er ENORMT artig å trene igjen.
Han vil, han vi så fryktelig gjerne og så fryktelig mye!! ;) Det kommer både lyd og bevegelse så her er vi omtrent tilbake til start!!
Jaja, alt i alt står det aldeles ikke dårlig til, skule bare mangle om vi ikke måtte ta tak i litt finplukk nå!! Jeg priser meg derimot lykkelig over at det det ALLER VIKTIGSTE fremdeles er tilstede i stort monn, nemlig motivasjonen, gleden og intensiteten i hunden!!
Takk Anneli og Stine, for en fin treningsøkt samt en utrolig hyggelig kveld med jenteprat!!

3 kommentarer:

Barte-Marte sa...

Og jeg er så glad for at du var med:) Veldig veldig glad for å være vennen din:) klem

Stine sa...

Kjempekoselig at du ville og kunne komme ;)Dette må vi ganske enkelt gjøre igjen! Og helt enig med deg i at vi har tre fabelaktige hunder, Maxi var en nydelig fyr ;)

Vil forresten takke for gode råd, fikk mye å tenke på... Og det er bra!! Godt med ny input.

Veldig koselig å endelig få møte deg og bli litt kjent. Nå venter vi på invitasjon til middag i (på?) Bjørndal nærmere jul :p Og gjerne et treff i Østfold før den tid....

Ellen Christensen sa...

Takk og takk! Veldig deilig faktisk :) Og veldig snart er det din og Maxis tur. Det er så braa at Max er tilbake for fullt, og at bloggtørken her er slutt. ;)