torsdag 9. april 2009

Trening på Hellerud

Etter veterinærbesøket vårt hos Trond Bergsjø igår fikk vi klar beskjed om å bruke hunden som normalt, trene og kose oss med deilige turer i påsken.
Han vil stå på smertestillende 2 uker, deretter tas av disse en uke, før vi skal inn til ny time hos Trond.

Med dette i tankene møtte vi idag Ellen m. Frikk til trening i hallen på Hellerud, og gjett om Maxi var klar for action. Med smertestillende innabords er han på ny sitt kvikke, aktive og keene jeg!
Vi hadde en fantastisk flott økt, til tross for at det etterhvert rant på av andre fremmede hunder i hallen bibehold Maxi god kontakt, engasjement og konsentrasjon!

Apporten begynner VIRKELIG å løsne, makan til fart og spenning!! Det er akkurat dette vi har jobbet mot og det er derfor uendelig deilig å se at dette virkelig har begynt å løsne.
Når apportbukken kommer fram nærmest lyser det i øynene til hunden, noe som står i stor kontrast til der vi bafant oss bare for noen uker siden!
Planen er å fortsette å leke inn dette, bygge masser av verdi for apportbukken, før jeg igjen må ta tak i grepet og innkomsten. Utfordringen er å også gjøre DETTE til en lek slik at treningen ikke blir for statisk!

Stå under marsj øvelsen er så og si ferdig. Han kan idag holde posisjonen "stående" også uten omvendt lokking. Han reagerer flott på signal, reagerer momentant og blir stående til tross for at jeg går langt eller jogger avsted med ryggen til.
Her gjelder det egentlig bare å fullføre øvelsen: gå tilbake til hunden og gi signal sitt.
Fokuset her vil være raske sitter, at han klarer å vente på "grønt signal" før han smeller rumpa i bakken. Aktiv belønning skal benyttes for fart og intensitet.

Target på bilmatte går strålende, han spurter ut som om han hadde djevelen hak i hel.
Han kan løpe ut på lengre hold når han VET matta ligger der, målet må derimot være at han etterhvert kan sendes ut lengre strekker uten å først ha sett matta på nært hold.
Denne øvelsen skal kun benyttes til å gi hunden forståelsen av å jobbe vekk fra fører, samt kunne innarbeide signal for det å "sende ut". Jeg vil at hunden med intensitet og forventning skal unne løpe rett ut til en target, på 30-40 meters hold, uten at han i forkant har fått en påvirkning.

Hopp over hinder ble for første gang introdusert idag. Han fikk først belønning for kun å "tilfeldig" jumpe over dette, før han etterhvert fikk hoppe frem og tilbake mellom Ellen og meg. Kanskje unødig å si han syntes dette var kjempemorro. Tenk å få belønninger for å HOPPE OG SPRETTE!! :)

Avsluttet det hele med Tannvisning, og ser at det her bare må "peises på". Omvendt lokking kan nå fjernes helt, flere personer enn Ellen må innføres, belønninger kan nå omme fra meg og større forstyrrelser kan dermed innføres!

Plan for trening Mandag:
  • Bilmatte
  • Fvf, med vendinger. Strekke varigheten, med avstandsbelønning.
  • Kjede: Ikke bestemt meg HELT for hva denne skal inneholde, men kjedes skel det så absolutt
  • Dekk under marsj
  • Stå under marsj
  • Tannvisning

Legger ved to bilde tatt av Torger.
Slik våkner jeg hver bidige morgen, med en deilig kosegutt på armen!!

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Hei!

Så herlig å se at dere trener og koser dere. For ikke å snakke om at dere seiler i skikkelig medvind på mange momenter for tiden!! :O)

Sees vi i Oslo neste helg tru?

Ha ei fin påske! :D